Çfarë lejohet:
- 400 g rrush në ditë
- vezë, të gjitha llojet e mishit, përfshirë dhe frutat e detit
- perime, sidomos domate, speca, qepë, tranguj, kungulleshka, patëllxhan, lakër, karota, kërpudha…
- pemë, pa përjashtim
- rreth 150 g mjaltë
- vaj ulliri
- ujë, çaj, lëngje pa ëmbëltues kohë pas kohe.
Çfarë është e ndaluar
- të gjitha llojet e sheqerit, fasule, bizele, çokollatë, kripë, majonezë.
- 400 g rrush në ditë
- vezë, të gjitha llojet e mishit, përfshirë dhe frutat e detit
- perime, sidomos domate, speca, qepë, tranguj, kungulleshka, patëllxhan, lakër, karota, kërpudha…
- pemë, pa përjashtim
- rreth 150 g mjaltë
- vaj ulliri
- ujë, çaj, lëngje pa ëmbëltues kohë pas kohe.
Çfarë është e ndaluar
- të gjitha llojet e sheqerit, fasule, bizele, çokollatë, kripë, majonezë.
Plani i ushqimit
E hënë
Kafjalli: 1 pjesë bukë integrale, dy pjesë gjoks pule, 1 dl qumësht apo jogurt.
Zamra: 200 g rrush të zi.
Dreka: 1 vezë të fërguar, 250 g perime të përziera dhe të fërguara të erëzuara me vaj ulliri, limon dhe uthull, 40 g bukë integrale.
Zamra: 200 g rrush të bardhë.
Darka: 150 g biftek viçi të pjekur dhe të erëzuar me dy lugë vaj ulliri, 40 g bukë, ndërsa për desert pire nga mollët.
E hënë
Kafjalli: 1 pjesë bukë integrale, dy pjesë gjoks pule, 1 dl qumësht apo jogurt.
Zamra: 200 g rrush të zi.
Dreka: 1 vezë të fërguar, 250 g perime të përziera dhe të fërguara të erëzuara me vaj ulliri, limon dhe uthull, 40 g bukë integrale.
Zamra: 200 g rrush të bardhë.
Darka: 150 g biftek viçi të pjekur dhe të erëzuar me dy lugë vaj ulliri, 40 g bukë, ndërsa për desert pire nga mollët.
E martë
Kafjalli: 50 g myesli, 2,5 dl jogurt
Zamra: 1 gotë lëng rrushi apo 150 g rrush të bardhë.
Dreka: 100 g mish të bardhë të pjekur, 250 g perime të përziera të erëzuara me një lugë vaj ulliri, limon dhe uthull, 40 g bukë integrale.
Zamra: 150 g rrush të zi.
Darka: 120 g biftek me mish peshku në skarë dhe 250 g sallatë me misër dhe karota të erëzuara me vaj ulliri, uthull dhe lëng limoni, 50 g bukë.
E mërkure
Kafjalli: jogurt pemësh.
Zamra: 200 g rrush të bardhë.
Dreka: 100 g makarona me salcë domatesh.
Zamra: sallatë nga mollët, dardhët dhe rrushi.
Darka: 150 g djathë të ri, 250 g perime të përziera me vaj ulliri, limon dhe uthull, 40 g bukë integrale.
Kafjalli: 50 g myesli, 2,5 dl jogurt
Zamra: 1 gotë lëng rrushi apo 150 g rrush të bardhë.
Dreka: 100 g mish të bardhë të pjekur, 250 g perime të përziera të erëzuara me një lugë vaj ulliri, limon dhe uthull, 40 g bukë integrale.
Zamra: 150 g rrush të zi.
Darka: 120 g biftek me mish peshku në skarë dhe 250 g sallatë me misër dhe karota të erëzuara me vaj ulliri, uthull dhe lëng limoni, 50 g bukë.
E mërkure
Kafjalli: jogurt pemësh.
Zamra: 200 g rrush të bardhë.
Dreka: 100 g makarona me salcë domatesh.
Zamra: sallatë nga mollët, dardhët dhe rrushi.
Darka: 150 g djathë të ri, 250 g perime të përziera me vaj ulliri, limon dhe uthull, 40 g bukë integrale.
No comments:
Post a Comment